Priča o soli
HR | EN | DE | JP
Ninske soli nose prepoznatljiv BIO znak

Ninske soli nose prepoznatljiv BIO znak

Od prosinca 2015. godine ninske soli s ponosom i utemeljeno nose BIO znak. Ovime Solana Nin postaje jedina solana na Jadranu s ekološkim certifikatom. Projekt ekološke certifikacije sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstvo poduzetništva i obrta, a investicija je iznosila 1,4 milijuna kuna.

Projekt pod nazivom Cvijet soli i poslovanje – ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli potvrđuje da su ninske soli ekološki proizvedene, a korištenje tradicionalno ekoloških metoda Solana Nin njeguje već generacijama.  

«Ovaj projekt samo je jedan u nizu ciljeva koje smo zacrtali i uspješno ostvarili. Od tržišta smo već prepoznati kao propulzivna hrvatska tvrtka, koja sa svojim autohtonim slanim proizvodima predstavlja zdravog partnera, a naši nam kupci to svakodnevno potvrđuju. Znamo da će nam zeleni BIO znak donijeti još veću snagu za nastup na intenzivnom domaćem i svjetskom tržištu» - izjavila je Sanja Stamenić Oštrić, direktorica marketinga Solane Nin.

BIO znak nose sva pakiranja Ninskog cvijeta soli, grube kristalične i sitne, nejodirane soli te probrane terapeutske soli. Prodajna mjesta na kojima se  mogu kupiti ninske soli su: Muzej-trgovina Solane Nin u Ninu, dm, Interspar, Metro, Billa, Kaufland, bio-bio te ostale manje trgovine. Svi se proizvodi mogu kupiti i putem web shopa na našim stranicama.