Priča o soli
HR | EN | DE | JP | FR | NL

Poučna staza soli

Opis ture

Ova tura priča priču o soli. Laganom šetnjom pokraj bazena upoznajemo način dobivanja prirodne ekološke soli,  kristalizaciju  i ručnu berbu. Zaustaviti ćemo se kod zapornice iz doba Rimljana i odmoriti  na sjenici usred polja soli. Obilazak uz stručno vodstvo uz cvrkut ptica po parku prirode.

Cijena: grupe: 40,00 kn (min. 15 osoba), individualno: 65,00 kn, obiteljska ulaznica: 170,00 kn, grupe učenika: 20,00 kn (min. 15 osoba)

Poučna Staza Soli _o

 

Trajanje

45min, obilazak od 8-12h, 17-20h

Pošalji upit

Iskustvo solara

Opis ture

Ovaj paket uključuje rad sa solarom na otvorenom i/ili zatvorenom području, te hodanje po međicama (dijelovima koji razdvajaju bazene) i između zapornica (drvene barijere između bazena koje su u službi regulacije količine mora u bazenima, te puštanje morske vode u bazene u svrhu stvaranja prirodne ekološke soli). Tijekom ovakvog obilaska kroz rad i druženje upoznaje se sa prirodom, sa fazama nastajanja soli od mora, sa tradicionalnim zanimanjima kao što je ono solarevo, sa povijesti kraja, mnogobrojnim pticama  i životinjama koje obitavaju na solani, a  potiče se zajedništvo i duboko povezivanje sa prirodom i samim sobom. Idealno i za team building. Obilazak uz stručno vodstvo.

Cijena:  individualno: 200,00 kn, obiteljska ulaznica: 400,00 kn

Putevima Solara

Trajanje

oko 1,30 h

Minimalan broj osoba

10

Pošalji upit